Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» εορτάζει τον προστάτη Άγιο του.


Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» διοργανώνει από 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2015 Λατρευτικές και λοιπές εκδηλώσεις, προκειμένου για πρώτη φορά να τιμήσει τη Μνήμη του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, ως προστάτου και εφόρου του πρώτου Εκκλησιαστικού Ραδιοφωνικού Σταθμού της χώρας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο μοναστήρι που ο ίδιος ο Άγιος δημιούργησε στο Μήλεσι Αττικής, με δύο ξεχωριστά προσκυνήματα στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου (απαιτείται κράτηση θέσεων).

Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 18:30 στο Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα προβληθείvideo σχετικό με τη ζωή και το Έργο του Αγίου Πορφυρίου. Επίσης στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ηχογραφημένη ομιλία από τον Άγιο με θέμα την κατάθλιψη.

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, παραμονή της Εορτής του Αγίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στις 18:00, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ, όπου θα ψάλλει η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της τοπικής μας Εκκλησίας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ανανία Κουστένη, παραγωγό του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού, με θέμα: «Ο Άγιος Πορφύριος και η εποχή μας».

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου, στις 7:00 θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικονήσσου κ.κ.ΙΩΣΗΦ. Στις 17:00 θα ψαλεί Μεθέορτος Εσπερινός , όπου θα ψάλλει ο Βυζαντινός χορός του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Κρητικό, Ιεροκήρυκα της Ι.Μ.Πειραιώς, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού Πειραιώς και παραγωγό του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού με θέμα: «Άγιος Πορφύριος, ο Ησυχαστής της Ομόνοιας».

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι ακροατές και φίλοι, μέλη της μεγάλης οικογένειας του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία»,

ο οποίος από τις 30 Οκτωβρίου 1988, ως «ραδιοφωνικός άμβωνας» μεταδίδει Λόγο Θεού και αναπαύει τις ψυχές των όπου γη, ακροατών της, θέλοντας να παραμείνει με τις πρεσβείες του προστάτη Αγίου του, «Το Ραδιόφωνο Που Μιλάει Στην Ψυχή Μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου