Ο Πειραιάς τίμησε τον Άγιο Νικόλαο Προστάτη των Ναυτικών


Με την λαμπρότητα που αρμόζει εορτάστηκε και εφέτος, στο μεγαλύτερο λιμάνι της Χωράς μας, στον Πειραιά, ο προστάτης και έφορος των Ναυτικών Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Το βράδυ της παραμονής της Εορτής του Αγίου τελέσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σεραφείμ ενώ χοροστάτησε ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και οι δύο αρχιερείς και τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της εικόνος του Αγίου Νικολάου στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά με την συμμετοχή όλων των Ιερέων της Μητροπόλεως μας και την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, Νικαίας κ.κ. Αλεξίου και Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Τις τελετές τίμησαν με την παρουσία τους οι Αρχές τις Πόλεως μας καθώς και πλήθη πιστών που προσήλθαν για να εκφράσουν την αγάπη και πίστη τους στον Προστάτη της Ναυτοσύνης, Άγιο Νικόλαο και να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου το οποίο διακομίστηκε εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Τσιριλόβου Καστοριάς δια τον αγιασμό και ευλογία των πιστών και πάντων των εν θαλάσσαις πλεόντων και εν ναυτιλεία εργαζομένων, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ.

Ακολουθεί σύντομο φωτογραφικό υλικό από τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου