Μητροπολίτης Πειραιώς: «Η ψυχή του Έλληνα δεν νικιέται. Τραβάει μπροστά»


Με σκοπό την ενίσχυση του πολυσχιδούς φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο «3οςΕτήσιος Αγώνας Αγάπης».
Φωτογραφίες
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., όπου παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν «αντιμέτωποι» στον αγωνιστικό χώρο με αθλητικούς συντάκτες που καλύπτουν το ρεποτάζ του συλλόγου.

Στο πλαίσιο του 3ου Ετήσιου Αγώνα Αγάπης, τιμήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ για την μεγάλη και πολύπλευρη δράση της τοπικής μας Εκκλησίας στον τομέα αυτό της Φιλανθρωπίας.

Ευχαριστώντας ο Σεβασμιώτατος και απευθυνόμενος προς όλους, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητοί παλαίμαχοι και ινδάλματά μας, αγαπητοί δημοσιογράφοι και αγαπητοί μαθητές,

ο Ολυμπιακός Πειραιώς δεν είναι απλώς μια ομάδα, ένας στόχος∙ αλλά είναι μια οικογένεια, μια ιδέα. Μια ιδέα η οποία ενσαρκώνει τις αρετές του γένους μας, τη φιλοπατρία, την ευστάθεια, τον ανδρισμό, την λεβεντιά, την ρωμιοσύνη του «ευ αγωνίζεσθαι» και γενικώς όλες τις αξίες που συνέθεταν και συγκροτούν την πατρίδα και τη φυλή μας. Γι’ αυτό είμαστε ανοιχτοί στην ετερότητα, γι’ αυτό γνωρίζουμε και να τιμούμε και να είμαστε δίκαιοι και ειλικρινής».

Θέλοντας στη συνέχεια να αναφερθεί και να τιμήσει για μία ακόμη φορά τους εκατοντάδες εθελοντές της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Πειραιώς εμφατικά ανέφερε πως «αυτήν την τιμητική διάκριση την παίρνω στο όνομα όλων των εθελοντών και εθελοντριών της Μητροπόλεώς μας, οι οποίοι με ανύσταχτο ενδιαφέρον και πολύ αγάπη θυσιαστική, προσφέρουν καθημερινά τον χρόνο, τον κόπο, την αγάπη και τα χρήματά τους, για να σιτίζονται 6.500 άνθρωποι ενδεής από όλες τις πλευρές του πλανήτη», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ως Εκκλησία είμαστε ανοικτοί στην ιδέα της αγάπης και της συναλληλίας των ανθρώπων.

Ευχαριστώντας τους μεγάλους δωρεοδότες αυτής της προσπάθειας, σημείωσε πως «πρωτιστεύουσα θέση έχει ο κ.Μαρινάκης, ο αγαπητός πρόεδρος της ΠΑΕ και της ιδέας του Ολυμπιακού, ο οποίος με την ανοιχτή καρδιά και θυσιαστική αγάπη για όλους, προσφέρει αφειδώλευτα, ταπεινά και φιλάνθρωπα, χωρίς μεγαλοστομίες, όχι μόνο στην Μητρόπολη Πειραιώς, αλλά και στην Μητρόπολη Νικαίας αλλά και σε άλλους χώρους και τόπους. Ευχόμαστε το παράδειγμα σας να το μιμηθούν οι νεότεροι και να γίνει αφορμή για μια παλιγγενεσία του τόπου μας».

«Η Ψυχή του Έλληνα δεν νικιέται. Τραβάει μπροστά» υπογράμμισε τέλος ο Σεβασμιώτατος, συγχαίροντας τόσο στους βετεράνους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, όσο και τους αθλητικούς συντάκτες για την πρωτοβουλία τους και ευχόμενος το παράδειγμά τους βρει μιμητές.

Το παρών στις κερκίδες έδωσαν και οι μαθητές και μαθήτριες των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου