Την Νεότητα παιδαγώγησον…


(φωτογραφίες και video)
Την Κυριακή της Απόκρεω πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση ανάμεσα στα στελέχη που διακονούν στο νεανικό έργο της Ενορίας μας και τους γονείς και κηδεμόνων των παιδιών των Κατηχητικών μας.

Φετινός προσκεκλημένος μας ήταν ο πρωτ.Νικόλαος Βουρλάκος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Δραπετσώνας ο οποίος είχε
ετοιμάσει και μας παρουσίασε με τη βοήθεια διαφανειών το θέμα του με τίτλο: «Την Νεότητα παιδαγώγησον… και τους γονείς;».

Ο π.Νικόλαος ξεκίνησε την ομιλία του θυμίζοντας φράσεις που έχουν πει κατά καιρούς μεγάλες προσωπικότητες για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η οικογένεια. Αναφέρθηκε στο λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και μίλησε για το Μυστήριο του Γάμου.

Υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι για το παιδί να συνδέσει τη θρησκευτικότητα με μια πηγαία χαρά που να ικανοποιεί τον εσωτερικό του κόσμο και να πληρώνει ακόμη και τις εφηβικές ανησυχίες του, θέτοντας ταυτόχρονα ερωτήματα που καλούμαστε όλοι να απαντήσουμε στην δύσκολη καθημερινότητά μας.

Τέλος ανέφερε πως «οι συνταγές ταιριάζουν απόλυτα στη μαγειρική, αλλά δυστυχώς όχι και στην αγωγή!», υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «η αγωγή δεν σταματά ποτέ!».

Ακολούθησε ο 7ος Διαγωνισμός Τραγουδιού (φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ) και η βραδιά ολοκληρώθηκε με χορό, τραγούδι και κοινή τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου