Αύριο στη Σχολή Γονέων της Ενορίας μας


"Επικοινωνώντας με τα παιδιά μας" είναι το θέμα της ομιλίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στις 6:00 το απόγευμα στη Σχολή Γονέων της Ενορίας μας, από την κ.Κυριακή Κούβαρη, ειδική Εκπαιδευτικό - ψυχοπαιδαγωγό - Σχολική Ψυχολόγο και υπεύθυνη συμβουλευτικού  - ψυχοπαιδαγωγικού τμήματος των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. 

Βασικά σημεία της ομιλίας:
Μέσα στον φόβο για το αύριο, την ανασφάλεια που επικρατεί, τη δυσθυμία, τη σωματική και πολύ περισσότερο τη συναισθηματική κούραση που καταβάλλει τους ανθρώπους, η ανθρώπινη επαφή γίνεται όλο και περισσότερο είδος προς εξαφάνιση.
Και όμως… σε δύσκολες στιγμές, η επικοινωνία και η επαφή είναι αυτή που δίνει δύναμηκυρίως στα παιδιά μας.
Το μοίρασμα μιάς στιγμής ηρεμίας, μιάς απλής στιγμής είναι από μόνη της ένα θαύμα.

Ναι, ζούμε σε δύσκολες εποχές. Όμως είναι στο χέρι μας αν θα επιτρέψουμε σε αυτές τις εποχές να μας κάνουν να χάσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας ή να είμαστε μαζί και στα δύσκολα.
Με ποιους τρόπους μπορούμε, άραγε, να δώσουμε στα παιδιά τους εκείνα τα εφόδια που θα τα κρατήσουν μακριά από τους καθημερινούς κινδύνους; Με ποιους τρόπους μπορούμε να τα ενδυναμώσουμε και να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους, ώστε να είναι ώριμα και υπεύθυνα άτομα και να κάνουν τις σωστές επιλογές στη ζωή τους; ο κάθε γονιός πρέπει να προσφέρει στο παιδί του ασφάλεια,τρυφερότητα και αναγνώριση. Αυτά είναι βασικά στοιχεία της πραγματικής αγάπης που θα βοηθήσουν το παιδί να πλαστεί και να δέσει ως άνθρωπος δυνατός, ανεξάρτητος, θετικός και χαρούμενος.



H κ. Kυριακή Κούβαρη είναι Ψυχοπαιδαγωγός-Ειδική Εκπαιδευτικός-Σχολική Ψυχολόγος και εργάζεται ως υπεύθυνη συμβουλευτικού-ψυχοπαιδαγωγικού τμήματος στα εκπαιδευτήρια της Ι. Μητρόπολης Πειραιά. Σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βρετανία στην Ειδική Αγωγή και Παιδοψυχολογία και στη Σχολική Ψυχολογία. ‘Εχει εκπαιδευτεί ως πιστοποιημένη συντονίστρια σε σχολές γονέων . Έχει εργαστεί σε θεραπευτικά κέντρα και κέντρα αποκατάστασης ως ειδική παιδαγωγός και σύμβουλος ψυχοπαιδαγωγικών θεμάτων, ως εισηγήτρια προγραμμάτων ειδικής αγωγής και ως επιστημονική συνεργάτης και αξιολογητής μαθησιακών δυσκολιών σε ιδιωτικά σχολεία. Συμμετέχει σε σταθμίσεις διαγνωστικών ψυχομετρικών εργαλείων για την Ειδική Αγωγή και είναι συνεργάτιδα της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας για τη χορήγηση της Ανιχνευτικής Δοκιμασίας Σχολικής Ετοιμότητας. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε περιοδικά εκπαίδευσης και ψυχολογίας και έχει πραγματοποιήσει επιστημονικές ανακοινώσεις σε σχετικά συνέδρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου