"Σήμερα εδώ στο Βεάκειο... απαντάμε σε όλους εκείνους που ισχυρίζονται ότι η Ευρώπη αποχριστιανοποιείται"


Στιγμές από την 28η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Σε ένα κατάμεστο από κόσμο Βεάκειο Θέατρο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου η 28η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

"Σήμερα εδώ στο Βεάκειο, στον Πειραιά μας, απαντάμε σε όλους εκείνους που ισχυρίζονται ότι η Ευρώπη αποχριστιανοποιείται. Η Ευρώπη δεν αποχριστιανοποιείται. Ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το Χριστό". Αυτό υπογράμμισε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ, απευθυνόμενος σε μικρούς και μεγάλους.

Τόνισε επίσης πως "όσα νομοθετήματα και αν ψηφίσουν, όσα αίσχιστα πράγματα και αν νομοθετούν, εμείς με αγάπη, με ευγένεια, με φιλοπατρία, με αλήθεια, με ζωή, με δικαιοσύνη, θα απαντάμε πάντοτε με αυτόν τον τρόπο που μας διδάσκουν τα παιδιά μας, που έχουν την απόλυτη αθωότητα και την απόλυτη ευγένεια. Το αληθινό απόλυτο ήθος", συμπληρώνοντας παράλληλα πως "θα απαντάμε με αγάπη, με αποδοχή της ετερότητας, με στοργή προς κάθε άνθρωπο, ανεξαιρέτως από την πίστη του, τη φυλή του, το χρώμα του, την όποια του πνευματική του κατάσταση".

Το παρών στην 28η Γιορτή Νεολαίας έδωσε και ο Δήμαρχος Πειραιά ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά της Εκκλησίας του Πειραιά στην νεολαία και την φιλανθρωπία μην παραλείποντας να τονίσει ότι οι νέοι θα δώσουν την ελπίδα και την σωτηρία αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε για να πάει η χώρα μας μπροστά.


























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου