Λαμπρή η Ανάσταση στην Αλβανία. Προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (ΦΩΤΟ)


Στον Μητροπολιτικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου έψαλλε το «Χριστός Ανέστη» ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος ο οποίος την Κυριακή εόρτασε την ονομαστική του εορτή.

Παρά την κόπωση από την νοσηλεία του στην Αθήνα, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε στην έδρα του ανέλαβε κανονικά τα καθήκοντα του. Τον κ. Αναστάσιο επισκέφθηκε για να εκφράσει τις ευχές του, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Μπερίσα, συνοδευόμενος από την σύζυγο του Λύρη.

«Είναι μια ιδιαίτερη ευκαιρία για μένα να εκφράσω για άλλη μια φορά προς τον Αυτού Μακαριότητα, τον Αρχιεπίσκοπο της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Αναστάσιο Γιαννουλάτο την βαθύτατη ευγνωμοσύνη, βαθύτατο σεβασμό για το μεγάλο έργο που έχει κάνει στην ανάσταση της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και όχι μόνο αυτό, αλλά και την μεγάλη αφοσίωση του να βοηθήσει την Αλβανία και τους Αλβανούς κατά την περίοδο αυτή σε όλες τις πτυχές» είπε ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

Ευχητήρια επιστολή προς τον κ. Αναστάσιο απέστειλε ο Αλβανός Πρόεδρος Νισάνι.

Τον κ. Αναστάσιο επισκέφτηκαν η Προεδρος της Βουλής, ο Δήμαρχος των Τιράνων, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος, ο πρόεδρος του Κόμματος των ανθρωπίνων Δηκαιωμάτων και πολλοί άλλοι επίσημοι.



















Το διαβάσαμε στο... dogma.gr

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου