Να ξεκαθαρίσουμε για τον εαυτό μας το καλό από το κακό


του Σεβ.Μητροπολίτου Κυθήρων κ.Σεραφείμ

Το επίκαιρο μήνυμα του σημερινού Ευαγγελίου

Το σημερινό Ευαγγέλιο με θέμα τη Μέλλουσα Κρίση ομιλεί για την Δικαιοκρισία του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού. Την απονομή της Θείας Δικαιοσύνης προς τους δικαίους και τους αμετανοήτους. Την επιβράβευση των πνευματικών αγώνων, της αρετής, των αγαθών πράξεων, των έργων αγάπης και φιλανθρωπίας των πιστών χριστιανών και την αυτοκαταδίκη των ψυχρών και αδιαφόρων ανθρώπων.

Στον κόσμο αυτό που ζούμε ο καλός συνήθως υποφέρει και θλίβεται, ενώ ο κακός ευημερεί και χαίρεται. Αναγκαστικά, λοιπόν, θα έλθη ο Χριστός ως Δίκαιος Κριτής για ν΄αποκαταστήση το δίκαιο, ξεχωρίζοντας τους καλούς από τους κακούς. Τότε θα είναι η μεγαλύτερη δίκη -κρίση των αιώνων με ύψιστο κριτήριο την αγάπη. Αγάπη συγκεκριμένη και προσωπική για κάθε ανθρώπινο πρόσωπο και όχι ένα απλό ανθρωπιστικό ενδιαφέρον.

Ο Δίκαιος Κριτής θα κρίνει ολόκληρο το ανθρώπινο γένος για να σώση και να δικαιώση τους πιστούς και αφοσιωμένους δούλους Του, ενώ οι αμετανόητοι συνάνθρωποί μας θα αυτοκατακριθούν.

Όταν, λοιπόν, ακουσθή ο επιβλητικός ήχος της σάλπιγγας για την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας, η μέλλουσα κρίση θα είναι αναπόφευκτη και απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στη νέα πραγματικότητα της Βασιλείας του Θεού.

Στην σημερινή κοινωνία μας που η αδιαφορία προς τον πλησίον τείνει να γίνει ο κανόνας, το μήνυμα του σημερινού Ευαγγελίου είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρο και καυστικό. Καί εμείς οι ίδιοι, μέσα στη σημερινή κρίση των ηθικών αξιών που διερχόμαστε, να ξεκαθαρίσουμε για τον εαυτό μας το καλό από το κακό, την αρετή από την κακία, το θεάρεστο από το απαράδεκτο, θρονιάζοντας στην ψυχή μας την αγάπη. Αλλά την πιο γλυκιά, ειλικρινή και έμπρακτη Χριστιανική αγάπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου