Πρώτοι οι Έλληνες στη χρήση του Internet


Το 55% του πληθυσμού της Ελλάδας διαθέτει σύνδεση Internet και ταξιδεύει σ’ αυτό κατά μέσο όρο 17,1 ώρες την εβδομάδα, μια επίδοση αρκετά υψηλότερη από τις 14,8 ώρες του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου ο μέσος όρος είναι 14,8 ώρες.
Σε διεθνές επίπεδο οι χρήστες Internet ξεπέρασαν τα δύο δισεκατομμύρια, από τους οποίους το ένα δισεκατομμύριο είναι μέλη στο facebook, το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο. Σε ένα άλλο δίκτυο, το youtube, καταγράφονται καθημερινά δύο δισεκατομμύρια video views.

Εκτιμάται ότι το 2020 οι χρήστες του Internet διεθνώς θα φτάσουν τα πέντε δισεκατομμύρια, ενώ μέσα στα επόμενα 3 χρόνια όλα τα κινητά τηλέφωνα θα είναι smartphones, με αποτέλεσμα να αυξάνεται γεωμετρικά η δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Αυτά τα ενδιαφέροντα στοιχεία ανακοίνωσαν ο Καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) κ. Γεώργιος Δουκίδης, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της Google Hellas κ. Στέφανος Λουκάκος σε ημερίδα της Interamerican για τις νέες τεχνολογίες.

synodoiporia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου