«Εμείς δεν βλέπουμε το αδίκημα… βλέπουμε τον κρατούμενο σαν εικόνα του Θεού…» (video)


Χαρακτηρίστηκε ως «ο Άγιος των φυλακισμένων» αν και ο ίδιος αποδίδει την φράση αυτή στους δημοσιογράφους. Μετά από 35 χρόνια προσφοράς και θυσίας, ο π.Γερβάσιος Ραφτόπουλος, έχει συμβάλει στην αποφυλάκιση 15.200 απόρων μικροποινητών κρατουμένων.

Ερωτώμενος για την προσφορά του, τόνισε πως το μόνο που κάνει
είναι επισκέψεις στους φυλακισμένους, «που και μόνο αυτή η επίσκεψη μαρτυράει μια έκφραση αγάπης. Και εκείνο το οποίο θέλουν οι κρατούμενοι απομονωμένοι στους τέσσερις τοίχους, είναι μια καλημέρα από τον έξω κόσμο».

Η προσφορά του αυτή, τον οδήγησε και στην πρόταση του ονόματός του για Νόμπελ Ειρήνης, παρότι που, όπως είπε ο ίδιος, ένιωσε «έως αδιάφορα». «Ένας Έλληνας Ορθόδοξος κληρικός, δεν μπορούσε να παραβγεί αυτούς τους μεγάλους», είπε χαρακτηριστικά.

 Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στην ΝΕΤ, τόνισε πως «εμείς δεν βλέπουμε το αδίκημα. Το αδίκημα είναι θέμα της δικαιοσύνης. Εμείς βλέπουμε τον κρατούμενο σαν άνθρωπο του Θεού, σαν εικόνα του Θεού» εκφράζοντας έμπρακτα την αγάπη τους και τη συμπαράστασή τους, τόσο στους ίδιους, όσο και στις οικογένειές τους.

Δείτε την συνέντευξη που παραχώρησε ο π.Γερβάσιος Ραφτόπουλος στην Κρατική τηλεόραση και στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου