«Ιδού λοιπόν η εύφορος και προστάτις του Αγίου Όρους…» (video και φωτογραφίες)


Με τιμές Αρχηγού Κράτους, υποδέχθηκε η πόλη της Θεσσαλονίκης την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» που βρίσκεται στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Την εικόνα συνόδευσαν ο Πρωτεπιστάτης Γέροντας Μάξιμος ο Ιβηρίτης και αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, ενώ η υποδοχή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου.

Η Εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε στην συμπρωτεύουσα, ύστερα από αίτημα του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.
Στην σύντομη προσλαλιά του ο γέροντας Μάξιμος ανέφερε πως η κοινότητα του Αγίου Όρους, ανταποκρινόμενη, προσήλθε σε αυτούς τους δύσκολος καιρούς να κομίσει το Ιερό Σέβασμα του Πρωτάτου «προς ανακούφισιν πνευματικήν και τόνωση του ηθικού και Ευλογία του πιστού λαού». «Ιδού λοιπόν η εύφορος και προστάτις του Αγίου Όρους…» σημείωσε, τονίζοντας πως ζούμε σε μια εποχή η οποία δεν χαρακτηρίζεται μόνο από την οικονομική κρίση, «αλλά και από την κρίση αξιών και την αποδόμηση θεμελιωδών ιστορικών και παραδοσιακών αρχών του λαού μας»

«Το παρόν είναι κρίσιμο και το μέλλον αβέβαιο» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως «η μόνη λύτρωση είναι η εις Θεόν επιστροφή, η προς Αυτόν πίστις και αγάπη, η σύναισις και η ειρήνη, η ταπείνωσις, η διάκρισις και η προσευχή».

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε χρέος να τιμήσουμε και να περιφρουρήσουμε «και αυτήν την ταυτότητα της επιγείου πατρίδος μας, η οποία αποτελεί Θείον βλάστημα από καταβολής κόσμου» ανέφερε σε άλλο σημείο και τέλος ευχήθηκε η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» να προστατεύει και να διαφυλάττει την πατρίδα μας και τον κόσμο από κάθε εχθρό και χαρίζει σε όλους «την γλυκύτητα και την χαράν του Παραδείσου».

Τα έσοδα από το προσκύνημα της εικόνας του Αξιόν Εστί θα πάνε στους άπορους συνάνθρωπους μας.

Ακολουθούν φωτογραίες και video






 πηγή φωτογραφιών: agioritikesmnimes.blogspot.gr












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου