Ο Αρχιεπίσκοπος απαντά στους επικριτές της Εκκλησίας


του Ανδρέα Λουδάρου
 
Για τεράστιο έργο «απ’ άκρο εις άκρο της Ελλάδος» έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σε μια προσπάθεια να απαντήσει στο ερώτημα των επικριτών της Εκκλησίας «Τι κάνει η Εκκλησία».
«Η Εκκλησία και οι φορείς με τους οποίους συνεργάζεται κρατάνε στην πλάτη τους το βάρος των προβλημάτων των ανθρώπων» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «Αυτό δεν είναι η κατ’ αυτό αποστολή της Εκκλησίας. Αυτό είναι το συμπλήρωμα αυτό είναι η έκφραση της αγάπης. Ο σκοπός της Εκκλησίας είναι μέσα στη διακονία της να αναγεννά τον άνθρωπο, να τον κάνει καινούριο».
 
Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε και για την καλλιέργεια των ανθρώπων «Πρέπει να καλλιεργούμε τις επιστήμες να μαθαίνουμε οτι μπορούμε περισσότερο» συμπληρώνοντας παράλληλα πως «Ορισμένες φορές είναι επικίνδυνη η σοφία η ανθρώπινη αν δεν στηριχτεί σε μια άλλη σοφία, τη θεϊκή»
Αναφερόμενος στην κρίση ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως «Μας λείπουν τα πρότυπα. Χρειαζόμαστε πρότυπα χωρίς τα πρότυπα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, χρειαζόμαστε αξίες και αρχές»
Μάλιστα δεν έβγαλε απ΄ έξω και την Εκκλησία σημειώνοντας πως «χρειαζόμαστε πρότυπα Αρχιεπισκόπου, πρότυπα αρχιερέων, ιερέων, δασκάλων, οικογενειαρχών πρότυπα πολιτικών» Και σημείωσε με νόημα πως «Δεν γίνονται αυτά μόνα τους χρειάζεται αγώνας»
 
religiousnews.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου