Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ: Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι μπορούν να θέσουν την Εκκλησία υπό διωγμό.


Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφειμ, τελέστηκε και εφέτος η πανήγυρις της Ενορίας μας, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.

Την Κυριακή (16/09) τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός και αρτοκλασία, ενώ στη συνέχεια το Θεό Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να έχει ως παράδειγμα τη ζωή των Αγίων.Στις 9:00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος την οποία υποβάσταζε άγημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πλαισίωσαν η μουσική μπάντα του Λιμενικού Σώματος, η μπάντα του Δήμου Πειραιώς, το τμήμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αντιπροσωπείες από το σύνολο των σχολείων της ενορίας μας καθώς επίσης και παιδιά των Κατηχητικών μας σχολείων με παραδοσιακές στολές συνοδευόμενα από τα στελέχη και τους γονείς τους.

Την Περιφορά της Εικόνος ακολούθησαν – μεταξύ άλλων – ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, οι Βουλευτές Κώστας Κατσαφάδος, Παναγιώτης Μελάς, Ιωάννης Τραγάκης και Αναστάσιος Νεράτζης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στέφανος Χρήστου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πειραιώς, Δημοτικοί, Νομαρχιακοί και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι, πολιτευτές και εκπρόσωποι τοπικών σωματείων και φορέων.

Το πρωί της Δευτέρας (17/09) τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφειμ, ο οποίος κατά την διάρκεια του κηρύγματός του αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων, επισημαίνοντας πως παρόλα τα βασανιστήρια που υπέστησαν, έμειναν πνευματικά ακέραιες.

 Κάνοντας λόγο για τον Αυτοκράτορα Αδριανό που οδήγησε τις τρεις κόρες της Αγίας Σοφίας στο μαρτύριο, υπογράμμισε ότι κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως μπορούν να θέσουν την Εκκλησία κάτω από τις πλάκες του διωγμού.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι οι Αγίες Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη, παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους, δεν δίστασαν να μαρτυρήσουν για την πίστη τους και μπροστά στην αθεΐα, από άνθρωποι μετεβλήθησαν σε θηρία, δίνοντας δυνατό χτύπημα στο κατεστημένο της εποχής.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου