Πως θα φτιάξουμε μόνοι μας το χαρταετό μας – Οδηγίες με εικόνες


Ο πιο εύκολος τρόπος είναι ο παραδοσιακός... και δεν εννοούμε “παίρνω το αμάξι, πάω στον πρώτο πλανόδιο και τον αγοράζω”...
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: -Τρεις βέργες ή καλάμι (σχισμένο στη μέση) ή κάποιο ελαφρύ ξύλο (ως έσχατη λύση)
-Σπάγκος
-Κόλλα
-Χαρτί γλασέ σε χρώμα της αρεσκείας σας ή πολύ λεπτό νάιλον
-Λεπτό σύρμα
-Κολλητική ταινία
-Χρωματιστά χαρτιά ή εφημερίδες για την ουρά

Κατασκευή

Βήμα πρώτο
Φροντίζουμε οι βέργες (τα καλάμια, το ξύλο) να έχουν όλες (και οι τρεις) το ίδιο μήκος.
Καλό είναι να έχουν μήκος 80cm. Μπορούν να είναι είτε 60 είτε 100cm όμως στην πρώτη περίπτωση θα έχει μικρή επιφάνεια, ενώ στη δεύτερη θα είναι αρκετά βαρύς.
Τοποθετούμε τις βέργες στο έδαφος με τέτοιο τρόπο ώστε στο κέντρο τους να είναι ενωμένες και να σχηματίζουν ένα νοητό εξάγωνο.
Δένουμε τις βέργες πολύ σφιχτά μεταξύ τους στο κέντρο εκεί που ενώνονται χρησιμοποιώντας το σύρμα.
Βήμα δεύτερο Παίρνουμε τον σπάγκο και δένουμε πολύ σφιχτά στις άκρες από τις βέργες ενώνοντάς τες μεταξύ τους σε ένα εξάγωνο, φροντίζοντας παράλληλα ο σπάγκος από βέργα σε βέργα να είναι τεντωμένος.
Στρώνουμε στη συνέχεια στο πάτωμα το χαρτί ή το πλαστικό και τοποθετούμε πάνω του το “εξάγωνο”.
Με ένα κοπίδι κόβουμε στα όρια του εξαγώνου αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου 5cm ώστε να μπορέσουμε να διπλώσουμε προς τα μέσα και να “αγκαλιάσει” το σπάγκο.
Στη συνέχεια περνάμε την κόλλα (αρκεί μονάχα στο μέρος του χαρτιού ή του πλαστικού που περισσεύει) και ύστερα διπλώνουμε. Καλό είναι από πάνω να περάσετε και μονωτική ταινία.
Τώρα η κατασκευή έχει πάρει σχήμα... χαρταετού, αλλά δεν τελειώσαμε.


Βήμα τρίτο Ήρθε η ώρα να φτιάξετε την ουρά. Επιλέγεται δύο από τις άκρες των βεργών (διπλανές). Στην κάθε ουρά δένετε από ένα κομμάτι σπάγκο. Αν η κάθε βέργα σας είναι 80cm τότε το κάθε κομμάτι θα πρέπει να έχει μήκος 40cm.
Στη συνέχεια δένετε τα κομμάτια του σπάγκου μεταξύ τους όσο πιο σφιχτά μπορείτε. Στο σημείο του κόμπου δένεται ένα ακόμη κομμάτι σπάγκου. Αυτό θα πρέπει να έχει μήκος τέσσερις φορές το μήκος της βέργας, δηλαδή 4Χ80 = 3,20 μέτρα.
Πάνω σε αυτό το κομμάτι σπάγκου δένετε τις λωρίδες από τα χρωματιστά χαρτιά ή τις εφημερίδες που έχετε κόψει σε λωρίδες.
Φροντίστε να φτιάξετε μικρά “μπουκέτα” χαρτιού και να τα δέσετε αφήνοντας μεταξύ τους περίπου 20 cm.
Η ουρά είναι έτοιμη.


Βήμα τέταρτο (και τελευταίο) Στην άλλη άκρη κάθε βέργας στην οποία δέσαμε το σπάγκο για να φτιάξουμε την ουρά δένουμε άλλα δύο κομμάτια σπάγκου.
Αυτά καλό είναι να έχουν μήκος όσο και οι βέργες, δηλαδή 80cm. Ένα ακόμη με το ίδιο μήκος το δένουμε στο κέντρο εκεί όπου ενώνονται μεταξύ τους οι βέργες.
Δένουμε πολύ σφιχτά μεταξύ τους τα τρία κομμάτια σπάγκου.
Μόλις φτιάξατε τα λεγόμενα ζύγια.
Στο σημείο ένωσης των τριών κομματιών σπάγκου ενώνουμε την καλούμπα μας και είμαστε έτοιμη για ... απογείωση.


Μακριά από τα καλώδια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου