Στιγμές από την ενθρόνιση του Μητροπολίτου Σιγκαπούρης


Ρεπορτάζ: Μάκης Παπαγεωργίου

Με την ενθρόνιση του πρώτου Μητροπολίτη Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ. Κωνσταντίνου ξεκίνησε την πορεία της από σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 η νεώτερη μητρόπολη της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πλήθος πιστών από πολλές χώρες της Νότιας Ασίας, αλλά και Έλληνες ομογενείς και ταξιδιώτες από την πατρίδα, κατέκλυσαν το Chijmes Hall της Σιγκαπούρης, για να υποδεχθούν το νέο μητροπολίτη.
Στην ενθρόνιση παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Χονγκ Κονγκ και Νοτιοανατολικής Ασίας κ. Νεκτάριος (που προέστη της Θείας Λειτουργίας ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου), Σάμου κ. Ευσέβιος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Δαρδανελίων κ. Νικήτας και Κορέας κ. Αμβρόσιος.

Συμμετείχαν επίσης οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες κ. Δανιήλ Toyne (Αρχιερατικός Επίτροπος Σιγκαπούρης), κ. Ιωνάς Μούρτος (Αρχιερατικός Επίτροπος Ταϊβάν) και κ. Μελχισεδέκ Γαλάνης (Ηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας), οι πρωτοπρεσβύτεροι κ. Χρυσόστομος Manalu (Αρχιερατικός Επίτροπος Ινδονησίας), κ. Γεώργιος Γεωργακόπουλος (Προϊστάμενος Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς) και κ. Δημήτριος Ρηγάκης (Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Σάμου).

Την τελετή της ενθρονίσεως παρακολούθησαν οι Πρέσβεις της Ελλάδος στο Πακιστάν και τις Φιλιππίνες, οι Γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδος στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία, οι Πρέσβεις της Ουκρανίας και της Ρουμανίας στη Σιγκαπούρη, ο Νούντσιος του Βατικανού στη Σιγκαπούρη, και οι Αρχιεπίσκοποι Σιγκαπούρης των Ρωμαιοκαθολικών, των Μεθοδιστών και των Λουθηρανών.

Ο πρώτος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ. Κωνσταντίνος εξελέγη στις 3 Νοεμβρίου 2011 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και χειροτονήθηκε από τον κ. Βαρθολομαίο στις 21 Νοεμβρίου 2011. Στη Μητρόπολη του περιλαμβάνονται 11 χώρες της περιοχής: Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Ινδία, Πακιστάν, Μαλαισία, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Σρι Λάνκα, Νεπάλ, Μπουτάν και Μαλδίβες.

Η Μητρόπολη Σιγκαπούρης αποτελείται από 38 ενορίες, στις οποίες υπηρετούν 22 κληρικοί. Επίσης, λειτουργούν 2 ορφανοτροφεία και 4 οικοτροφεία (φιλοξενούνται 250 παιδιά), 5 Νηπιαγωγεία, 10 Δημοτικά Σχολεία, 2 Γυμνάσια, 1 Θεολογικό Σεμινάριο, 1 Πολυτεχνική Ακαδημία με τμήματα Πληροφορικής και Διοικήσεως Επιχειρήσεων, 8 ιατρεία και 1 Νοσοκομείο.



















φωτογραφίες: synodoiporia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου